Klantenkring

Onze klantenkring

De klantenkring van NCT Developments bestaat uit kleine en middelgrote bedrijven die actief zijn in de meest uiteenlopende branches. Voor deze klanten ontwikkelt NCT Developments elektronica en softwareoplossingen die doorgaans deel uit maken van een machine of een groter systeem.

Robin Telecom

Robin Telecom is een bedrijf dat zich bezig houdt met het bedenken en maken van buitendeur telefoontoestellen en toestellen voor bewaking en alarmering (bijvoorbeeld in liften). Op een gegeven moment ontstond er het idee om een buitendeurtoestel te maken op basis van VOIP (Voice Over IP) dat tevens is voorzien van een camera met een hoge resolutie.

Na een prototype fase is NCT Developments ingeschakeld om in overleg met de softwareontwikkelaars van Robin Telecom een ontwikkelplatform annex referentieontwerp om te zetten naar een printplaat die goed produceerbaar is en in een bestaande behuizing past. De grote uitdaging bij dit project was niet alleen de vormfactor maar ook de toepassing van een 1GHz ARM processor. Uiteindelijk is het gelukt om alle onderdelen onder te brengen op een 6 laags printplaat.

Diaderma

Diaderma heeft een apparaat genaamd Dermonitor ontwikkeld dat als doel heeft het genezingsproces van wonden te bewaken en vast te leggen. Dermonitor is een handheld computer voorzien van diverse optische hulpmiddelen (richtlasers, belichting, camera) waarmee verplegend personeel op eenvoudige wijze een opname van een wond kan maken. De software bepaalt vervolgens het wondoppervlak, de vochtigheid van de wond en een diepteprofiel. Voor het Dermonitor systeem heeft NCT Developments ondersteuning gegeven bij het ontwikkelen van de processorprint op basis van een ARM SoC (system on chip), de drivers voor de Linux kernel geschreven en de beeldverwerkingsalgorithmes ontwikkeld voor het bepalen van het wondoppervlak, vochtigheid en diepteprofiel.

HZE

HZE is van oudsher een bedrijf dat zich bezighoudt met het aanleggen van elektrische installaties maar ook al lange tijd complexe PLC besturingen ontwerpt en wereldwijd afzet.

NCT Developments heeft voor HZE een hoogvermogen functiegenerator module ontworpen voor het electrisch verdoven van pluimvee. De eisen aan de functiegenerator waren, naast dat deze door een PLC bestuurbaar moest zijn, een compact ontwerp en een lage warmteontwikkeling. Voor sommige verdoofinstallaties zijn namelijk enkele tientallen kanalen nodig. Door toepassing van PWM technieken en een speciaal ontworpen HF transformator kon aan deze eisen worden voldaan.

Daarnaast wordt NCT Developments door HZE ingeschakeld voor het schrijven en uitvoeren van testplannen ten behoeve van het doormeten van electrische verdoofinstallaties (soms in nauwe samenwerking met de NVWA). Deze metingen zijn noodzakelijk om aan te kunnen tonen dat de verdoofinstallaties aan de wettelijke eisen voldoen.